Vrchlického medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 cl olej
15 dkg šunka
2 ks cibule
podravka
2 kelímky smetana ke šlehání
1 konzerva sterilované žampiony
0 kg vepřová panenka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience se odhadují podle velikosti masa. Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony scedíme a cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Na pánvi orestujeme medailonky. Vyjmeme je z pánve, uložíme na teplé místo a do pánve vložíme kolečka cibule. Cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme žampiony, šunku a orestujeme. Orestovanou směs zalijeme smetanou, ochutíme solí nebo podravkou a již jen necháme prohřát.

  3. Vrchlického medailonky podáváme s brambory, rýží nebo hranolky. Jako levnější varianta se může použít kotleta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy