Vrabci z kolena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžíce rajčatový protlak
0 l černé pivo
500 g vepřové koleno bez kosti
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno bez kosti očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo. Maso dáme do kastrolu, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Přidáme utřený česnek, cibuli, důkladně podlijeme pivem a doplníme rajčatovým protlakem.

  2. Ochucené vepřové koleno vložíme do rozehřátě trouby a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Když je maso skoro měkké, sejmeme pokličku a maso necháme dopéct na barvu.

  4. Vrabce z kolena podáváme s knedlíkem a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy