Vol-au-vent plněné lososovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g smetana
2 ks bílek
800 g losos
0 sklenek bílé suché víno
24 ks vol-au-vent
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
pažitka
olivový olej
na ozdobu
kaviár

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe na páře uvaříme filé z lososa, které jsme předem opláchli a osušili. Připraveného lososa rozmixujeme se smetanou, vínem, špetkou soli a olivovým olejem.

  2. Bílek se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh a lehounce ho přidáváme k připravené lososové směsi. Nakonec do lososové pěny přimícháme pažitku nebo petrželku nasekanou na jemno, sůl a pepř.

  3. Hotové vol-au-vent košíčky naplníme lososovou pěnou a ozdobíme třeba kaviárem. Vol-au-vent s lososovou pěnou podáváme vychlazené jako chuťovku. Recept vhodný pro slavnostní chvíle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy