Vokův kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
citron
8 porcí kapr
1 lžička mletý pepř
1 lžička mletá sladká paprika
na ozdobu
citron
čerstvá petrželka
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra protkneme nudličkami vychlazené slaniny. Poté je lehce potřeme rozetřeným česnekem se solí, mírně opepříme a nakonec obalíme ve sladké mleté paprice a hladké mouce.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé porce kapra smažíme po obou stranách. Ne příliš prudce, aby se ryba dobře propekla, ale paprika nezhořkla a nepálila se.

  3. Dočervena usmaženého kapra vkládáme na papír, aby se odsál přebytečný tuk.

  4. Jednotlivé porce ryby na talíři ozdobíme dílkem citronu a nasekanou petrželkou. Vokův kapr dobře chutná s opečenými brambory nebo s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy