Vokův kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 2 stroužky česnek 1 lžička sůl citron 8 porcí kapr 1 lžička mletý pepř 1 lžička mletá sladká paprika na ozdobu citron čerstvá petrželka podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Vokův kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného kapra protkneme nudličkami vychlazené slaniny. Poté je lehce potřeme rozetřeným česnekem se solí, mírně opepříme a nakonec obalíme ve sladké mleté paprice a hladké mouce.
V pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé porce kapra smažíme po obou stranách. Ne příliš prudce, aby se ryba dobře propekla, ale paprika nezhořkla a nepálila se.
Dočervena usmaženého kapra vkládáme na papír, aby se odsál přebytečný tuk.
Jednotlivé porce ryby na talíři ozdobíme dílkem citronu a nasekanou petrželkou. Vokův kapr dobře chutná s opečenými brambory nebo s bílým pečivem.