Vodouchův povánoční nářez recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 porce česnek sůl 500 g brambory 2 ks cibule 100 g sádlo sýr 200 ml bílé víno 1 kelímek kysaná smetana mletý bílý pepř 50 g mletá sladká paprika 1 kg kysané zelí 500 g pečené maso
Postup Vodouchův povánoční nářez recept
Postup přípravy receptu
-
Libovolné zbytky mas, co máte doma, nebo uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme.
Maso orestujeme s cibulí a česnekem. Přidáme papriku, ochutíme, zastříkneme vínem a odstavíme.
Do pekáčku dáme na dno nepropláchnuté kysané zelí, vrstvu masa a nakonec plátky brambor. Vše zalijeme kysanou smetanou a dáme do trouby zapéct. Vodouchův povánoční nářez po 20 minutách posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut do trouby.
Vodouchův povánoční nářez podáváme v nádobě, kde jsme jej pekli.