Vodouchův povánoční nářez recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 porce česnek
sůl
500 g brambory
2 ks cibule
100 g sádlo
sýr
200 ml bílé víno
1 kelímek kysaná smetana
mletý bílý pepř
50 g mletá sladká paprika
1 kg kysané zelí
500 g pečené maso

Postup přípravy receptu

  1. Libovolné zbytky mas, co máte doma, nebo uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme.

  2. Maso orestujeme s cibulí a česnekem. Přidáme papriku, ochutíme, zastříkneme vínem a odstavíme.

  3. Do pekáčku dáme na dno nepropláchnuté kysané zelí, vrstvu masa a nakonec plátky brambor. Vše zalijeme kysanou smetanou a dáme do trouby zapéct. Vodouchův povánoční nářez po 20 minutách posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut do trouby.

  4. Vodouchův povánoční nářez podáváme v nádobě, kde jsme jej pekli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy