Vlhká buchta od Jany recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření cukr 0 kostek změklé máslo javorový sirup těsto 1 hrnek olej špetka sůl 4 ks vejce 0 hrnků rozinky 500 g mrkev 0 hrnků cukr krystal 2 lžičky mletá skořice 1 hrnek hladká mouka 2 lžičky kypřící prášek 1 hrnek hnědý cukr 0 lžiček jedlá soda 2 lžičky vanilkové aroma 1 hrnek sekané ořechy
Postup Vlhká buchta od Jany recept
Postup přípravy receptu
-
500 g mrkve oškrábeme a najemno nastrouháme. Postupně přidáme 1,5 hrnku hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku, půl lžičky sody (tu už nedávám), špetku soli a všechny ostatní suroviny na těsto. Smícháme dohromady.
Smíchané těsto nalijeme na plech a upečeme dozlatova.
Na frosting ušleháme podle chuti máslo s cukrem a javorovým sirupem. Touto hmotou polijeme vychladlou buchtu, necháme vychladnout a máme hotovo.
Vlhkou buchtu od Jany podáváme k čaji, kávě nebo samotnou.
Já místo nasekaných ořechů přidávám do těsta slunečnicová semínka.