Vlhká buchta od Jany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
cukr
0 kostek změklé máslo
javorový sirup
těsto
1 hrnek olej
špetka sůl
4 ks vejce
0 hrnků rozinky
500 g mrkev
0 hrnků cukr krystal
2 lžičky mletá skořice
1 hrnek hladká mouka
2 lžičky kypřící prášek
1 hrnek hnědý cukr
0 lžiček jedlá soda
2 lžičky vanilkové aroma
1 hrnek sekané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. 500 g mrkve oškrábeme a najemno nastrouháme. Postupně přidáme 1,5 hrnku hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku, půl lžičky sody (tu už nedávám), špetku soli a všechny ostatní suroviny na těsto. Smícháme dohromady.

  2. Smíchané těsto nalijeme na plech a upečeme dozlatova.

  3. Na frosting ušleháme podle chuti máslo s cukrem a javorovým sirupem. Touto hmotou polijeme vychladlou buchtu, necháme vychladnout a máme hotovo.

  4. Vlhkou buchtu od Jany podáváme k čaji, kávě nebo samotnou.

  5. Já místo nasekaných ořechů přidávám do těsta slunečnicová semínka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy