Vlámský pivrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - česnek
- - olej
- - sůl
- - ocet
1 ks cibule
- - mouka
- - hořčice
280 ml voda
280 ml pivo
- - pepř mletý
- - bylinky
- - oříšek muškátový
650 g maso hovězí
6 ks bageta

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160 st. Do veliké a těžké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na kostky asi 5cm a po obou stranách je rychle orestujeme, potom maso vyjmeme.Do pánve přidáme cibuli nakrájenou na proužky, po chvíli přisypeme mouku a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přilijeme pomalu a po troškách pivo (vzkypělo by nám) a vodu. Přidáme bylinky, ochutíme solí, pepřem, trochu cukru, muškátový oříšek a ocet a uvedeme k varu. Směs přendáme do nádoby na pečení, přidáme maso, přikryjeme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. 15 minut před podáváním odebereme z povrchu tuk a uschováme si ho. Kousky bagety potřeme hořčicí a na každou dáme trochu tuku. Bagetu umístíme na vršek masové směsi a lehce zmáčkneme, pečeme asi 20 minut odkryté dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy