Vlámský pivrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - česnek - - olej - - sůl - - ocet 1 ks cibule - - mouka - - hořčice 280 ml voda 280 ml pivo - - pepř mletý - - bylinky - - oříšek muškátový 650 g maso hovězí 6 ks bageta
Postup Vlámský pivrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160 st. Do veliké a těžké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na kostky asi 5cm a po obou stranách je rychle orestujeme, potom maso vyjmeme.Do pánve přidáme cibuli nakrájenou na proužky, po chvíli přisypeme mouku a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přilijeme pomalu a po troškách pivo (vzkypělo by nám) a vodu. Přidáme bylinky, ochutíme solí, pepřem, trochu cukru, muškátový oříšek a ocet a uvedeme k varu. Směs přendáme do nádoby na pečení, přidáme maso, přikryjeme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. 15 minut před podáváním odebereme z povrchu tuk a uschováme si ho. Kousky bagety potřeme hořčicí a na každou dáme trochu tuku. Bagetu umístíme na vršek masové směsi a lehce zmáčkneme, pečeme asi 20 minut odkryté dozlatova.