Víťova fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks cibule
2 ks klobása
2 lžíce hladká mouka
50 g anglická slanina
1 ks červená paprika
250 g bílé fazole
2 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
majoránka
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si namočíme do studené vody (asi 1 litr). Fazole scedíme a vaříme v nové vodě asi 1 - 2 hodiny doměkka. Zatím nesolíme, fazole by ztvrdly. Po uvaření fazole scedíme, vodu od fazolí si odložíme na později.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme na jemno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a papriku, stále mícháme a opékáme dorůžova. Posypeme moukou a stále mícháme. Poté posypeme sladkou paprikou (doporučuji gulášovou papriku). Přidáme scezené fazole a dále mícháme.

  3. Zalijeme vodou z fazolí, osolíme a přivedeme k varu. Dále na mírném ohni občas pomícháme a vaříme alespoň 15 minut. Pokud je polévka hustá, přilijeme vodu od fazolí. Přidáme nakrájenou klobásu, chilli koření, mletý černý pepř a majoránku podle chuti. Já dávám ještě 2 stroužky na kolečka nakrájeného česneku. Vaříme ještě chvíli, aby se klobása prohřála.

  4. Víťovu fazolovou polévku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy