Víťova fazolová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 ks cibule 2 ks klobása 2 lžíce hladká mouka 50 g anglická slanina 1 ks červená paprika 250 g bílé fazole 2 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl majoránka chilli koření mletý černý pepř
Postup Víťova fazolová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole si namočíme do studené vody (asi 1 litr). Fazole scedíme a vaříme v nové vodě asi 1 - 2 hodiny doměkka. Zatím nesolíme, fazole by ztvrdly. Po uvaření fazole scedíme, vodu od fazolí si odložíme na později.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme na jemno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a papriku, stále mícháme a opékáme dorůžova. Posypeme moukou a stále mícháme. Poté posypeme sladkou paprikou (doporučuji gulášovou papriku). Přidáme scezené fazole a dále mícháme.
Zalijeme vodou z fazolí, osolíme a přivedeme k varu. Dále na mírném ohni občas pomícháme a vaříme alespoň 15 minut. Pokud je polévka hustá, přilijeme vodu od fazolí. Přidáme nakrájenou klobásu, chilli koření, mletý černý pepř a majoránku podle chuti. Já dávám ještě 2 stroužky na kolečka nakrájeného česneku. Vaříme ještě chvíli, aby se klobása prohřála.
Víťovu fazolovou polévku podáváme s čerstvým chlebem.