Vinařský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
3 ks cibule
2 lžičky tymián
5 dl voda
1 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
2 dl bílé víno
4 lžíce hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
500-600 g hovězí kližka
10 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci osmahneme slaninu dorůžova. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme kostky masa a restujeme, dokud maso nezbělá. Přidáme koření a ještě chvilku opékáme. Teprve pak maso osolíme a podlijeme polovinou vína. Maso pomalu dusíme pod pokličkou. V případě potřeby podléváme horkou vodou a dusíme až je maso poloměkké.

  3. Šťávu vydusíme na tuk, maso zaprášíme moukou a jemně osmahneme. Pak zalijeme zbylou vodou a provaříme. Nakonec vlijeme druhou polovinu vína a smetanu a dobře provaříme. Kdo si netroufá maso zaprašovat moukou, smíchá vodu se smetanou a rozšlehá v ní mouku. Směs pak nalije na maso a míchá, než guláš zhoustne.

  4. Vinařský guláš podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy