Vinařské kuřecí rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
100 g cibule
1 ks kuře
2 lžíce kečup
400 g rýže
100 ml bílé víno
40 g anglická slanina
150 g kořenová zelenina
na ozdobu
50 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Menší kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, kosti a vnitřnosti zalijeme osolenou vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme. Kousky masa a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

  2. Propranou rýži osmahneme na polovině másla, zalijeme procezeným vývarem, přidáme kousek cibule a dusíme, až je rýže skoro měkká.

  3. Zbytek cibule osmažíme na másle a slanině, přidáme pokrájené kousky kuřete, povařené a jemně pokrájené vnitřnosti kuřete, podlijeme troškou vývaru s vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak vmícháme rýži, přidáme kečup a prohřejeme.

  4. Vinařské kuřecí rizoto podáváme sypané strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy