Vinařská roštěná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 dkg máslo
2 ks jablko
15 dkg niva
1 dl červené víno
4 lžíce pikantní kečup
4 plátky hovězí roštěná
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách na oleji zprudka opečeme. Poté je vyjmeme a na pánvi v tuku opečeme jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky, vyjmeme a přidáme k masu.

  2. Na výpeku rozpustíme máslo, přidáme pikantní kečup, červené víno, povaříme, osolíme a opepříme. Maso rozdělíme na talíře, každou porci poklademe opečenými jablky a přelijeme omáčkou z pikantního kečupu a vína. Navrch posypeme jemně nastrouhanou nivou.

  3. Vinařskou roštěnou podáváme s bramborovými knedlíky nebo kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy