Vévodské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
320 ml mléko
850 g brambory (moučné)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na potření
2 lžíce mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Zatím si ohřejeme mléko. Pak brambory slijeme, necháme odpařit, prolisujeme a smícháme s teplým mlékem.

  2. Do brambor vmícháme máslo, osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem.

  3. Bramborovou kaši naplníme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé rozety.

  4. Vévodské brambory potřeme trochou mléka a v předehřáté troubě na 225°C pečeme přibližně 15 minut.

  5. Vévodské brambory podáváme k pečeným, dušený nebo vařeným masům nebo zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy