Vévodské brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce máslo
320 ml mléko
850 g brambory (moučné)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na potření
2 lžíce mléko
Postup Vévodské brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Zatím si ohřejeme mléko. Pak brambory slijeme, necháme odpařit, prolisujeme a smícháme s teplým mlékem.
Do brambor vmícháme máslo, osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem.
Bramborovou kaši naplníme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé rozety.
Vévodské brambory potřeme trochou mléka a v předehřáté troubě na 225°C pečeme přibližně 15 minut.
Vévodské brambory podáváme k pečeným, dušený nebo vařeným masům nebo zelenině.