Verunčiny borůvkové muffiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
125 g máslo
125 ml mléko
100 g cukr krupice
125 g borůvky
2 balíčky vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme společně s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka. Poté přidáme obě vejce a šleháme ručním šlehačem asi půl minuty. Následně přidáváme kypřící prášek, polohrubou mouku a mléko. Tímto postupem nám vznikne hladké těsto, do kterého vmícháme už jen borůvky.

  2. Připravenou směs vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na muffiny. Já používám silikonovou formu, ta není potřeba vymazávat a vysypávat.

  3. Muffiny pečeme po dobu asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  4. Verunčiny borůvkové muffiny podáváme jako výborný zákusek ke svačině nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy