Verunčina vanilková zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
80 g vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový cukr a žloutky vyšleháme doběla. Zvlášť ušleháme smetanu ke šlehání a promícháme ji se žloutkovou pěnou.

  2. Směs dáme do plastové mísy s víkem a vložíme do mrazničky, kde ji necháme ztuhnout. Zmrzlina je hotová za 2 - 3 hodiny.

  3. Verunčinu vanilkovou zmrzlinu si můžeme nabírat podle chuti do misek nebo pohárů. Snadno si můžeme vyrobit zásobu domácí zmrzliny pro sváteční i obyčejné dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy