Vepřová roláda vodníka Česílka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
žemle
40 g kapie
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
2 ks stroužky česneku
muškátový květ
50 g šunky
150 g mletého masa
4 lžíce mléka
400 g vepřového bůčku
1 ks nožka tenkého párku

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný vepřový bůček rozřízneme na plát, rozklepeme jej a naplníme směsí z mletého masa a přísad. Protkneme párkem, bůček srolujeme, svážeme motouzem a upečeme v troubě.

  2. Směs: Mleté maso prohněteme, přidáme vejce, pepř, česnek utřený se solí, muškátový květ, hladkou mouku a žemli namočenou v mléce. Vše dobře promícháme na vláčnou směs. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou papriku a šunku a vše zlehka zamícháme.

  3. Příloha: Nejlepší přílohou jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!