Vepřová roláda plněná sušeným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 lžíce máslo
1 lžička solamyl
150 ml smetana
3 lžíce sádlo
0.5 lžičky mletý černý pepř
250 ml vývar z masa
1 kg vepřové na roládu
nádivka
2 lžíce strouhanka
1 lžička cukr krupice
70 g ořechy
200 g sušené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Sušené ovoce si namočíme den předem do 1/4 litru vody. Pak je necháme přejít varem, okapané pokrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme a promícháme s ovocem, cukrem a strouhankou.

  2. Maso rozklepeme na velký plát, osolíme a opepříme. Směs z ovoce dáme doprostřed plátu masa, zavineme, omotáme nití a svážeme.

  3. V pekáči zpěníme sádlo, maso na něm opečeme a podlijeme masovým i ovocným vývarem. Pekáč přemístíme do trouby a zakryté pečeme při teplotě 180°C přibližně hodinu a půl.

  4. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali solamyl, převedeme varem, zjemníme čerstvým máslem a dochutíme.

  5. Vhodnou přílohou je například bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!