Vepřová roláda na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 ml bílé víno
100 g anglická slanina
750 g vepřová plec
drcený barevný pepř
100 g vepřová šunka
těstíčko
3 ks vejce
100 g žampiony
omáčka
20 g hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozřízneme na plát, který rozklepeme, osolíme i opeříme. Plát poklademe plátky slaniny i šunky.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno a umícháme s vajíčky. Těstíčkem potřeme vepřový plát, roládu pevně stočíme a převážeme nití.

  3. Vepřovou roládu vložíme na vymazaný pekáček a dáme do předehřáté trouby péct. Po 5-ti minutách roládu podlijeme částí vína a přikryjeme víkem. Během pečení roládu podléváme výpekem, podle potřeby i vínem a otáčíme.

  4. Upečenou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme zbylým vínem, podle chuti přisolíme, provaříme a před podáváním přecedíme.

  5. Vepřovou roládu nakrájíme na plátky a přeléváme vínovou omáčkou. Jako přílohu k vepřové roládě na víně doporučuji vařené nebo pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!