Vepřová polévka z plecka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
3 dkg tuk
1 ks cibule
1 l voda
1 ks rajče
3 lžíce hladká mouka
1 ks zelená paprika
30 dkg vepřová plec
1 hrst čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
1 kostka hovězí bujón
5 lžic flíčky

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, na nudličky nakrájenou papriku a oloupané rajče. Vše osolíme, posypeme mletou sladkou paprikou a pod pokličkou za občasného podlití dusíme doměkka. Potom přidáme těstoviny, trochu osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a mírně opražíme. Podlijeme vodou a vaříme asi 10 minut do změknutí těstovin. Nakonec polévku dochutíme jemně sekanou petrželkou.

  3. Vepřovou polévku z plecka ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!