Vepřová plněná pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g vepřová plec podle potřeby olej voda podle chuti sůl mletý černý pepř náplň 3 ks vejce 60 g cuketa 1 ks mrkev 1 lžíce čerstvá petrželka na potření 1 lžíce rajčatový protlak 0 lžiček grilovací koření 2 lžíce sójová omáčka
Postup Vepřová plněná pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a cuketu očistíme podle potřeby a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu krátce povaříme a necháme odkapat. Vejce promícháme, osolíme, opepříme a přidáme odkapanou zeleninu s nasekanou petrželkou. Ze zeleninové vaječné směsi usmažíme klasickou omeletu.
Umyté a osušené maso rozkrojíme na plát. Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na plát masa rozprostřeme hotovou omeletu. Maso stočíme do rolády, kterou svážeme kuchyňskou nití. Masovou roládu zprudka ze všech stran orestujeme na oleji.
Orestovanou roládu přendáme na pekáč a potřeme grilovacím kořením promíchaným se sójovou omáčkou a rajským protlakem. Maso podlijeme vodou a dáme zapéct na prvních 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a s podléváním vody a vlastní šťávy pečeme do změknutí. Vepřovou pečeni nakrájíme až po zchladnutí.
Vepřovou plněnou pečeni podáváme s naší oblíbenou přílohou.