Vepřová plněná pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřová plec
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
3 ks vejce
60 g cuketa
1 ks mrkev
1 lžíce čerstvá petrželka
na potření
1 lžíce rajčatový protlak
0 lžiček grilovací koření
2 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a cuketu očistíme podle potřeby a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu krátce povaříme a necháme odkapat. Vejce promícháme, osolíme, opepříme a přidáme odkapanou zeleninu s nasekanou petrželkou. Ze zeleninové vaječné směsi usmažíme klasickou omeletu.

  2. Umyté a osušené maso rozkrojíme na plát. Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na plát masa rozprostřeme hotovou omeletu. Maso stočíme do rolády, kterou svážeme kuchyňskou nití. Masovou roládu zprudka ze všech stran orestujeme na oleji.

  3. Orestovanou roládu přendáme na pekáč a potřeme grilovacím kořením promíchaným se sójovou omáčkou a rajským protlakem. Maso podlijeme vodou a dáme zapéct na prvních 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a s podléváním vody a vlastní šťávy pečeme do změknutí. Vepřovou pečeni nakrájíme až po zchladnutí.

  4. Vepřovou plněnou pečeni podáváme s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!