Vepřová plíčka na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks bobkový list
nové koření
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
celý pepř
1 ks vepřová plíce
tymián na špičku nože

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme cibuli. Plíčka pořádně opereme a očistíme. Nakrájíme na kostičky a dáme je vařit s celou cibulí, kořením a solí. Vaříme doměkka.

  2. Vývar přecedíme, zavaříme do něj jíšku ze sádla a hladké mouky (nebo světlou hotovou jíšku). Do omáčky přidáme pokrájená plíčka a necháme přejít varem.

  3. Odstavíme.

  4. Do omáčky vmícháme rozkvedlanou smetanu, ale už nevaříme.

  5. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!