Vepřová plec na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 špetky sůl
2 ks cibule
2 lžičky kmín
80 g chléb
2 dl pivo
1 l vývar z masoxu
2 lžíce hladká mouka
400 g vepřová plec
2 špetky mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo můžeme nechat plátky. Tvrdý chléb nastrouháme.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a smažíme ji téměř dohněda. Pak přidáme maso, důkladně jej orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a ještě chvilku restujeme. Pak jej zalijeme vřelým vývarem a vsypeme chléb. Maso dusíme doměkka. Vývar může být i z bujonové kostky. Zatím si očistíme česnek a nožem jej rozdrtíme.

  3. Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, pivo, rozmačkaný česnek a 20 minut povaříme. Pak omáčku přecedíme, dochutíme solí nebo vegetou a vrátíme maso. Vepřovou plec na pivě krátce prohřejeme a podáváme. Šťáva příjemně voní po domácím chlebu.

  4. Vepřovou plec na pivě podáváme buď s houskovým knedlíkem, pečenými brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!