Vepřová pečeně na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
200 g cibule
kmín
tymián
2 ks rajče
1 kg vepřová plec
500 ml světlé 10° pivo
příloha
olej
brambory
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejdříve očistíme, opláchneme, osušíme a řádně nasolíme. Pak je vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a tymiánem.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Hlavičky česneku překrojíme napůl. Takto připravenou zeleninu naskládáme do pekáčku k masu. Vše podlijeme asi 200ml piva a vložíme do trouby.

  3. Vepřové na pivě pečeme při 200 °C asi hodinu, podle potřeby podléváme zbylým pivem. Dozlatova upečenou vepřovou pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  4. Během pečení si můžeme připravit brambory. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Pak je překrojíme podélně napůl, řezem položíme na pekáček, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Brambory pečeme doměkka asi 20 minut při 200 °C.

  5. Vepřovou pečeni na pivě podáváme s brambory pečenými v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!