Vepřová panenka s lesním ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vepřová panenka
podle potřeby
1 hrneček olej
1 lžička mořská sůl
omáčka
25 dkg máslo
1 ks citron
1 lžíce škrob
2 hrnky hovězí vývar
4 lžíce brusinkový džem
4 hrstě lesní ovoce
na potření
4 špetky bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové panenky osolíme, potřeme olejem, posypeme bílým pepřem a opečeme ze všech stran na oleji. Maso přendáme do pekáče, podlijeme troškou hovězího vývaru a zvolna pečeme v troubě asi 40 minut.

  2. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme k němu brusinkový džem a citronovou šťávu. Do vařicí směsi přilijeme 150 ml vody rozmíchané se škrobem. Necháme přejít varem a potom vmícháme dostupné drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, lesní jahody, višně - vypeckované apod.) a výpek z masa. Krátce prohřejeme a podáváme.

  3. Vepřovou panenku s lesním ovocem podáváme s bramborovými kroketami nebo s rýží. Před podáváním můžeme ještě omáčku okyselit citronovou šťávou. Nakrájené plátky masa budeme při servírování přelévat ovocnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!