Vepřová panenka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
majoránka
2 ks jablko
2 lžíce horčice
600 g vepřová panenka
1 ks cibule (velká)
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2 - 3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépem přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a potřeme horčicí.

  2. Nakrájíme si cibuli na kolečka. Oloupeme si jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme je na 1 cm široké kolečka.

  3. Rozpálíme si olej a restujeme na něm cibuli s jablky. Pak je vyjmeme z pánve. Na tom samém oleji opečeme plátky masa z obou stran, přiklopíme pokličkou, zmírníme oheň a dusíme 3 - 5 minut. Poté plátky posypeme majoránkou, přidáme směs cibule s jablky. To vše necháme přejít varem.

  4. Podáváme ihned a čímkoliv, na co máme chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!