Vepřová líčka na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 ks cibule
1 ks mrkev
500 g vepřová líčka
podle chuti
sůl
celer
červené víno
mletý pepř
koření na zvěřinu
podle potřeby
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka naložíme do červeného vína a okořeníme kořením na zvěřinu. V ledničce necháme alespoň 8 hodin marinovat.

  2. V rozpálené pánvi líčka zprudka z obou stran orestujeme a vyndáme. Na pánvi po restování opečeme slaninu, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, nezapomene také na cibuli. Přidáme zvěřinové koření a vložíme zpět líčka a zalijeme zbytkem vína. Přilijeme vodu a dusíme 1 - 1,5 hodiny. Průběžně můžeme dolévat vodu.

  3. Hotová líčka s výpekem zahustíme jíškou. Na závěr vepřová líčka na víně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!