Vepřová kýta v paprikové směsi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks paprika
2 ks cibule
4 ks rajče
10 dkg anglická slanina
500 g vepřová kýta bez kosti
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na širší plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na širší nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si pekáč nebo zapékací mísu, do které nalijeme trochu oleje.

  2. Vepřové maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou a česnekem. Poté maso osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do zapékací mísy a poklademe čtyřmi plátky slaniny. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody, zakryjeme horním dílem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna do poloměkka.

  3. Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Papriky omyjeme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka.

  4. Upečené maso nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší či vařenými bramborami a upečenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!