Vepřová kýta v paprikové směsi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 ks paprika 2 ks cibule 4 ks rajče 10 dkg anglická slanina 500 g vepřová kýta bez kosti podle potřeby olej voda podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř
Postup Vepřová kýta v paprikové směsi recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme česnek a nakrájíme ho na širší plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na širší nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si pekáč nebo zapékací mísu, do které nalijeme trochu oleje.
Vepřové maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou a česnekem. Poté maso osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do zapékací mísy a poklademe čtyřmi plátky slaniny. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody, zakryjeme horním dílem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna do poloměkka.
Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Papriky omyjeme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka.
Upečené maso nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší či vařenými bramborami a upečenou zeleninou.