Velmi pikatní utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
2 kg špekáčky
4 ks kapie
0 lžiček mletý pepř
20 dkg plnotučná hořčice
20 dkg kyselé zelí
1 sklenice kyselé okurky
2 lžičky chilli omáčka
1 kg malé cibulky
nálev
1 lžička cukr
1 lžička chilli
1 lžička nové koření
1 lžička celý pepř
1 sklenice nálev z okurek
podle potřeby
voda na doplnění nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a prořízneme třemi mělkými zářezy. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem, chilli a 1 lžičkou soli.

  2. Zářezy směsí potřeme, naplníme kolečky okurek a cibule a špekáčky naskládáme do větší nádoby nebo sklenice. Prokládáme cibulí, paprikou a kyselým zelím, můžeme přidat feferonky.

  3. Připravíme si nálev: smícháme uvedené suroviny a nálev krátce povaříme. Jěště teplým nálevem zalijeme připravenou naloženou sklenici tak, aby špekáčky byly potopené. Pak dáme do vodní lázně a zahřejeme skoro k varu.

  4. Sklenici s pikantními utopenci vyjmeme a uzavřeme víčkem nebo celofánem.

  5. Pikantní utopence necháme 15 dní odležet. Podáváme s chlebem k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy