Velmi pikatní utopenci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžičky sůl 2 kg špekáčky 4 ks kapie 0 lžiček mletý pepř 20 dkg plnotučná hořčice 20 dkg kyselé zelí 1 sklenice kyselé okurky 2 lžičky chilli omáčka 1 kg malé cibulky nálev 1 lžička cukr 1 lžička chilli 1 lžička nové koření 1 lžička celý pepř 1 sklenice nálev z okurek podle potřeby voda na doplnění nálevu
Postup Velmi pikatní utopenci recept
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a prořízneme třemi mělkými zářezy. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem, chilli a 1 lžičkou soli.
Zářezy směsí potřeme, naplníme kolečky okurek a cibule a špekáčky naskládáme do větší nádoby nebo sklenice. Prokládáme cibulí, paprikou a kyselým zelím, můžeme přidat feferonky.
Připravíme si nálev: smícháme uvedené suroviny a nálev krátce povaříme. Jěště teplým nálevem zalijeme připravenou naloženou sklenici tak, aby špekáčky byly potopené. Pak dáme do vodní lázně a zahřejeme skoro k varu.
Sklenici s pikantními utopenci vyjmeme a uzavřeme víčkem nebo celofánem.
Pikantní utopence necháme 15 dní odležet. Podáváme s chlebem k pivu.