Vávrisův králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenice olej
2 lžíce sůl
1 lžíce tymián
1 láhev pivo
2 lžíce bazalka
1 ks králík
50-100 g špek

Postup přípravy receptu

  1. Králíka pečlivě umyjeme a prošpikujeme. Poté rovnoměrně posolíme.

  2. Ve sklence rozetřeme bylinky v oleji. Králíka vložíme do pekáčku a potřeme olejem s bylinkami. Necháme alespoň hodinu uležet v lednici.

  3. Po hodině vytáhneme králíka z lednice. Grilujeme jej na středně žhnoucích uhlíkách přibližně 2 hodiny, dokud nezezlatoví, průběžně poléváme pivem a potíráme olejem z pekáčku.

  4. Podáváme s chlebem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy