Vaškův šenkýř recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
150 g cibule
2-3 lžíce kečup
25 g hladká mouka
150 ml světlé pivo
500 g vepřová kýta
75 g vepřové sádlo
400 g lečo bez nálevu
podle chuti
1-2 lžičky sůl
1-2 ks feferonka
1 lžíce mletá sladká paprika
0 lžiček mletý černý pepř
Postup Vaškův šenkýř recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Feferonky nasekáme nadrobno.
Nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme, opepříme a restujeme 5 - 10 minut. Potom maso zaprášíme moukou a chvilku opékáme. Přidáme mletou papriku, nakrájenou cibuli, nasekané feferonky a lečo bez nálevu. Když je maso hotové, přidáme kečup a chvíli podusíme. Nakonec vaškův šenkýř zalijeme pivem a necháme krátce přejít varem.
Vaškův šenkýř můžeme podávat podle chuti s přílohami všeho druhu.