Vaškův šenkýř recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cibule
2-3 lžíce kečup
25 g hladká mouka
150 ml světlé pivo
500 g vepřová kýta
75 g vepřové sádlo
400 g lečo bez nálevu
podle chuti
1-2 lžičky sůl
1-2 ks feferonka
1 lžíce mletá sladká paprika
0 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Feferonky nasekáme nadrobno.

  2. Nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme, opepříme a restujeme 5 - 10 minut. Potom maso zaprášíme moukou a chvilku opékáme. Přidáme mletou papriku, nakrájenou cibuli, nasekané feferonky a lečo bez nálevu. Když je maso hotové, přidáme kečup a chvíli podusíme. Nakonec vaškův šenkýř zalijeme pivem a necháme krátce přejít varem.

  3. Vaškův šenkýř můžeme podávat podle chuti s přílohami všeho druhu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy