Vaškův šenkýř recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cibule 2-3 lžíce kečup 25 g hladká mouka 150 ml světlé pivo 500 g vepřová kýta 75 g vepřové sádlo 400 g lečo bez nálevu podle chuti 1-2 lžičky sůl 1-2 ks feferonka 1 lžíce mletá sladká paprika 0 lžiček mletý černý pepř
Postup Vaškův šenkýř recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Feferonky nasekáme nadrobno.
Nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme, opepříme a restujeme 5 - 10 minut. Potom maso zaprášíme moukou a chvilku opékáme. Přidáme mletou papriku, nakrájenou cibuli, nasekané feferonky a lečo bez nálevu. Když je maso hotové, přidáme kečup a chvíli podusíme. Nakonec vaškův šenkýř zalijeme pivem a necháme krátce přejít varem.
Vaškův šenkýř můžeme podávat podle chuti s přílohami všeho druhu.