Vánočkový toast s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
1 hrneček mléko
1 kg jablko
mletá skořice
1 ks malá vánočka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky - spíše hrubší, aby se nám nerozpadaly. Vánočku nakrájíme na plátky.

  2. Jablka krátce podusíme s cukrem.

  3. Vánočku namočíme z obou stran do oslazeného mléka se skořicí a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.

  4. Na křupavé vánočkové toasty poklademe plátky podušených jablek a podáváme. Můžeme podle chuti ještě pocukrovat, posypat skořicí a ozdobit bílkovým sněhem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy