Valtířovské filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
800 g brambory
1 ks cibule
1 ks rajče
800 g filé
500 ml smetana na vaření
podle chuti
česnek
koření na ryby
podle potřeby
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě a oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme se solí. Papriky a rajče opláchneme a nakrájíme na proužky. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Filé naporcujeme, potřeme utřeným česnekem a na oleji krátce opečeme.

  3. Do zapékací misky naskládáme porce filé, okořeníme kořením na ryby.

  4. Na vypečeném tuku opečeme brambory společně s cibulí, paprikami a rajčetem. Opečenou bramborovou směs navrstvíme na filé, přelijeme smetanou a zvolna zapečeme.

  5. Valtířovské filé servírujeme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy