Valtické kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 ks kuře
1 ks mrkev
1 dl bílé víno
100 g sterilované fazolky
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle, případně ji nakrájíme na tenká kolečka, jak kdo má rád. Sterilované fazolky scedíme.

  2. Osolené porce kuřete vložíme na zpěněnou cibuli a necháme osmahnout. Potom podlijeme trochou vody a dusíme.

  3. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme a zředíme vodou. Přidáme nakrájenou mrkev, sterilované fazolky a dobře povaříme. Nakonec šťávu dochutíme vínem, znovu povaříme a podle potřeby omáčku dochutíme. Postačí sůl a pepř, ale můžeme přidat i nejrůznější bylinky.

  4. Porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a podáváme. Valtické kuře nejlépe chutná s rýží nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy