Valdštejnské závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 cl olej
sůl
20 g máslo
120 g cibule
100 g klobása
grilovací koření
plnotučná hořčice
sojová omáčka
200 g vepřová panenka
80 g angl.slanina

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 4 medailonky a lehce naklepeme přes igelitový sáček paličkou. Medailonky osolíme a okořeníme grilovacím kořením, lehce potřeme hořčicí a položíme slabé plátky slaniny. Klobásu rozřízneme napříč a podél, abychom měli dlouhé čtvrtky. Konce nařízneme a položíme na slaninu.

  2. Maso zabalíme do závitku, aby konce klobás přesahovaly závitek a napíchneme na jehlu střídavě s kousky cibule.

  3. Restujeme do zlatova na pánvi na horkém oleji.

  4. Olej slijeme a na rozpuštěném másle s přidáním sojové omáčky a trochy vody podusíme.

  5. Hotové jídlo na talíři podložíme lístkem hlávkového salátu a ozdobíme zeleninou dle vlastního uvážení. Jako přílohu doporučuji tmavé pečivo nebo opečený toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy