Valašský kontrabáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2-3 lžíce olej
1-3 špetky sůl
1 kg brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
500 g pohanka
350 g uzený bůček
200 g tvrdý sýr
1-3 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve podle návodu na obalu uvaříme pohanku. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v dalším hrnci uvaříme. Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekáme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

  2. V pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 - 4 minuty. Potom přidáme bůček, chvíli prohříváme, dále přisypeme uvařenou pohanku a směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  3. Na závěr přidáme uvařené brambory a směs promícháme. Směs vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 5 minut.

  4. Valašský kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy