Valašský domácí králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
1 lžíce kmín
1 lžička tymián
2 lžíce sádlo
2 hrnky voda
1 ks králík
1 ks masox
2 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme a položíme na pekáč. Ve vodě si rozpustíme masox, potom přidáme papriku, kmín, tymián a rozmačkaný česnek. Vše přivedeme do varu a odstavíme z plotny.

  2. Na druhé pánvi si osmahneme cibuli. Pak tím posypeme králíka a zalijeme vodou s kořením. Po zalití dáme péct do vyhřáté trouby.

  3. Upečený valašský domácí králík není suchý. Králíka podáváme s bramborami a přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy