Vaječno-likérová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- strouhanka tuk těsto 0.3 l olej 5 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 0.3 l vaječný likér
Postup Vaječno-likérová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem. Bábovkou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.
Utřeme cukr a žloutky, přidáme olej a likér a vmícháme mouku s kypřícím práškem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do základu těsta.
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Osobně dávám moučkového cukru méně, asi 200g i tak je bábovka dost sladká.