Vaječno-likérová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

strouhanka
tuk
těsto
0.3 l olej
5 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
0.3 l vaječný likér

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem. Bábovkou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.

  2. Utřeme cukr a žloutky, přidáme olej a likér a vmícháme mouku s kypřícím práškem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do základu těsta.

  3. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Osobně dávám moučkového cukru méně, asi 200g i tak je bábovka dost sladká.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy