Václavky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1 lžička kmín
1-2 lžíce hladká mouka
1 l slepičí vývar
1 kelímek smetana na vaření
500 g václavky
1-2 lžičky mletá sladká papřika
podle chuti
sůl
citron
mletý pepř
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na omáčku používáme pouze očištěné hlavičky václavek.

  2. Na másle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, potom přidáme hladkou mouku a sladkou papriku. Necháme chvilku opražit, pozor na papriku, aby se nespálila, přidáme vývar a vaříme asi 10 - 15 minut.

  3. Mezitím václavky povaříme asi 1 minutu ve vroucí osolené a okmínované vodě. Povařené václavky opláchneme a přidáme do základu omáčky. Pokud chceme mít omáčku jemnější, můžeme ji před přidáním hub propasírovat přes jemné sítko.

  4. Omáčku s houbami vaříme dalších 20 minut. Nakonec přidáme kelímek smetany na vaření, dochutíme solí a pepřem, případně můžeme zakápnout citronovou šťávou. Tímto je omáčka hotová.

  5. Václavky na smetaně podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy