Uzenina s červenými fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
130 g rajčata
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
2 listy bobkový list
200 g jemné párky
100 g točený salám
425 ml červené fazole v nálevu
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na špalíky. Chilli papričku podélně nařízneme, vyjmeme jadérka a usekáme na jemno. Párky a točený salám pokrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Na tento základ dáme uzeninu, kterou za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme rajčata, chilli papričky, bobkové listy, osolíme a krátce povaříme.

  3. Pak vmícháme fazole a vše prohřejeme. Vařečkou uděláme ve směsi dva důlky, do každého rozklepneme vejce a necháme asi 5 minut srážet.

  4. Podáváme ozdobené petrželkou s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy