Uzenářské špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4 ks uzenina
4 ks střední cibule
4 ks pevné rajče
1-2 ks mladá tenká cuketa
omáčka
sůl
125 ml voda
150 g zakysaná smetana
tabasco
70 g rajský protlak
drcený barevný pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cuketu nakrájíme na silnější kolečka. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrníček. Vuřty (čertíky, debrecínku) nakrájíme na 2 cm silné plátky.

  2. Potom na čtyři jehly střídavě napichujeme cuketu, cibule, rajčátka a vuřty. Na rozpáleném oleji špízy opečeme ze všech stran do zhnědnutí. Hotové uzenářské špízy vyjmeme a podáváme zdobené snítkou petrželky.

  3. Do výpeku přilijeme vodu i protlak a uvedeme do varu. Za stálého míchání přidáme smetanu a krátce ji provaříme. Omáčku ochutíme tabascem, solí i pepřem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  4. Vhodnou přílohou k uzenářským špízům budou hranolky. Bohatě ovšem postačí čerstvý chléb potřený křenexem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy