Utopená havěť recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrneček voda
500 g maso
marináda
5 stroužků česnek
1 špetka sůl
1 lžička ocet
1 lžička sójová omáčka
1 špetka chilli koření
1 hrneček ostrý kečup
1 lžička worcesterská omáčka
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu.

  2. Maso narovnáme do pekáčku, na každý kousek masa dáme plátek másla a přelijeme marinádou. Maso by mělo být z větší části potopené. Nejlepší je nechat ho naložené přes noc, ale není nutné.

  3. Utopenou havěť pečeme půl hodiny při teplotě asi 180 °C. Pak maso otočíme a pečeme ještě asi půl hodiny. Marináda by se během pečení měla přeměnit na trochu lepivou omáčku.

  4. Utopenou havěť ihned podáváme. Jako příloha je výborná rýže, hranolky, ale k havěti se dá přikusovat i chléb nebo bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy