Utopená havěť recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrneček voda 500 g maso marináda 5 stroužků česnek 1 špetka sůl 1 lžička ocet 1 lžička sójová omáčka 1 špetka chilli koření 1 hrneček ostrý kečup 1 lžička worcesterská omáčka 1 špetka mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Utopená havěť recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu.
Maso narovnáme do pekáčku, na každý kousek masa dáme plátek másla a přelijeme marinádou. Maso by mělo být z větší části potopené. Nejlepší je nechat ho naložené přes noc, ale není nutné.
Utopenou havěť pečeme půl hodiny při teplotě asi 180 °C. Pak maso otočíme a pečeme ještě asi půl hodiny. Marináda by se během pečení měla přeměnit na trochu lepivou omáčku.
Utopenou havěť ihned podáváme. Jako příloha je výborná rýže, hranolky, ale k havěti se dá přikusovat i chléb nebo bageta.