Utajená rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst nudle
podle chuti
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
50 g celer
100 g mrkev
100 g petržel
100 g anglická slanina
1 ks pikantní klobása
1 konzerva krájená rajčata (400g)
podle potřeby
2 ks kapří hlava

Postup přípravy receptu

  1. Základem je silný vývar z ryb. Bude se později ředit jinými chutěmi, tak ať tam zůstane alespoň lehký nádech. O Vánocích používáme 2 kapří hlavy, kosti a odřezky asi na 2 litry vody. Přidáme 2 lžíce octa. Při vaření pouze solíme.

  2. Na základ si připravíme očištěnou a stejně nakrájenou mrkev, petržel, trochu celeru. Dva stroužky nadrceného česneku, nadrobno nakrájenou cibulku, stejně tak kousek anglické slaniny a nějaké pikantní klobásky. Může se přidat i jiná zelenina, třeba i na nudličky nakrájená kapusta. Zajímavé je dobarvit polévku nadrcenými rajčaty z plechovky.

  3. Na slanině osmažíme cibuli, klobásku a česnek. Přidáme zeleninu, krátce orestujeme a zalijeme vývarem z ryby. Pozor, zelenina by nikdy neměla být na bláto rozvařená! Takže odhadneme čas, přidáme drcená rajčata, hrst nudlí a obrané maso z kostí. Dovaříme do změknutí těstovin a je hotovo. Ničím nezahušťujeme, utajená rybí polévka sama o sobě je dost kompaktní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy