Ústřice s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
24 ks ústřice

Postup přípravy receptu

  1. Před podáním ústřice uchováme v ledu. Zatížíme je prkénkem a kamenem, aby se neotevřely. Lastury ústřic dobře odrhneme kartáčem, abychom odstranili všechnu nečistotu.

  2. Těsně před podáním ústřice uchopíme do ubrousku, otevřeme je opatrně ústřicovým nožem tak, abychom nepoškodili lastury a aby nevytekla ústřicová šťáva. Nůž přitom vedeme k hořejší lastuře. Odstřihneme ústřicové vousy a odstraníme menší lastury.

  3. Větší lastury s ústřicemi položíme na mísu s ledem a obložíme je dílky citronu. Ústřice můžeme také podávat s jemně usekanou cibulkou smíchanou s trochou octa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy