Uškvaření vrabci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka voda
1 lžíce drcený kmín
2 kg vepřový bok
2 špetky mletý černý pepř
podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Prorostlý bůček bez kostí nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Kostky dáme do kastrolu, osolíme, trochu opepříme a přidáme drcený kmín. Promícháme, přilijeme sklenku vody a pod pokličkou mírně dusíme asi hodinu.

  2. Vyklopíme všechno do pekáčku a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 3/4 hodiny, až maso pustí šťávu a tuk a sádlo je měkké.

  3. Horké vrabce přelijeme třeba do kameninového hrnce a necháme v chladu ztuhnout. Uškvaření vrabci mají prý vydržet v chladu víc než půl roku. Ale když uškvařené vrabce dělal bratr, nikdy nevydrželi ani půl roku.

  4. Uškvařené vrabce mažeme na chléb a poprášíme mletou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy