Urychlená focaccia recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 50 g máslo 15 g droždí 2 lžíce olivový olej 1 ks vařené brambory 350 g mouka 00 podle chuti sůl rozmarýn
Postup Urychlená focaccia recept
Postup přípravy receptu
-
Z vlažné vody, cukru a trošku mouky si připravíme kvásek.
Vařenou bramboru oloupeme a ještě teplou rozmačkáme.
Do mísy dáme osolenou mouku, bramboru a hotový kvásek, přidáme rozpuštěné máslo s olejem, promícháme a pomalu po částech přidáváme vlažnou vodu. Zpracováváme do hladkého těsta alespoň 15 minut. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout.
Na plech s pečícím papírem pokapaný olejem focacciu rukama natáhneme a prsty do ní uděláme důlky. Takto necháme ještě další hodinu kynout.
Připravíme si emulzi. Smícháme 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce vody a focacciu směsí potřeme. Komu chutná, posype focacciu rozmarýnem.
Urychlená foccacia je tímto připravená k pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Hotovou focacciu rozkrojíme a plníme třeba rajčaty se šunkou, tuňákem, záleží na nás, na co máme chuť.