Urychlená focaccia recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
50 g máslo
15 g droždí
2 lžíce olivový olej
1 ks vařené brambory
350 g mouka 00
podle chuti
sůl
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažné vody, cukru a trošku mouky si připravíme kvásek.

  2. Vařenou bramboru oloupeme a ještě teplou rozmačkáme.

  3. Do mísy dáme osolenou mouku, bramboru a hotový kvásek, přidáme rozpuštěné máslo s olejem, promícháme a pomalu po částech přidáváme vlažnou vodu. Zpracováváme do hladkého těsta alespoň 15 minut. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout.

  4. Na plech s pečícím papírem pokapaný olejem focacciu rukama natáhneme a prsty do ní uděláme důlky. Takto necháme ještě další hodinu kynout.

  5. Připravíme si emulzi. Smícháme 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce vody a focacciu směsí potřeme. Komu chutná, posype focacciu rozmarýnem.

  6. Urychlená foccacia je tímto připravená k pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.

  7. Hotovou focacciu rozkrojíme a plníme třeba rajčaty se šunkou, tuňákem, záleží na nás, na co máme chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy