Uherská pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 lžička tymián
3 ks rajče
3 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
1 kg vepřová kýta
200 g kořenová zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme, posypeme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a tymiánem. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nastrouháme.

  2. Do kastrolu nalijeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme a potom vyndáme na teplé místo. Do kastrolu, ze kterého jsme vyndali maso, nasypeme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Následně přidáme nakrájená rajčata a nastrouhanou zeleninu. Směs osolíme, opepříme, posypeme paprikou a tymiánem, přidáme nové koření, bobkový list a masox.

  3. Za stálého míchání prohříváme, dokud se masox nerozpustí. Přilijeme tolik vody, aby zelenina byla potopená, promícháme a necháme přejít varem. Vložíme maso, přiklopíme a dáme do trouby. Maso pečeme asi 1,5 hodiny a asi v polovině obrátíme.

  4. Hotovou uherskou pečeni nakrájíme na plátky. Vybereme nové koření s bobkovým listem a zeleninu rozmixujeme. Zalijeme vodou a povaříme. Kdo má rád, může přidat smetanu. Nakonec zahustíme moukou rozdělanou s vodou a dochutíme solí a pepřem.

  5. Uherskou pečeni podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy