Tykvová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
20 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce kysaná smetana
500 ml zeleninový vývar
1 lžíce rýžová mouka
250 g tykvová dužina
podle chuti
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme. Tykev očistíme a dužinu nastrouháme.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou tykvovou dužinu a důkladně opečeme. Do horkého zeleninového vývaru vmícháme lžíci rýžové mouky, zalijeme tykev, necháme přejít varem a krátce povaříme. Polévku ochutíme bylinkovou solí, prolisovaným česnekem a na závěr vmícháme i 2 lžíce zakysané smetany či jiné smetany pro zjemnění.

  3. Tykvovou polévku rozlijeme do hlubokých talířů či misek a ihned podáváme. Můžeme doplnit krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy