Tykvová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
20 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce kysaná smetana
500 ml zeleninový vývar
1 lžíce rýžová mouka
250 g tykvová dužina
podle chuti
bylinková sůl
Postup Tykvová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme. Tykev očistíme a dužinu nastrouháme.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou tykvovou dužinu a důkladně opečeme. Do horkého zeleninového vývaru vmícháme lžíci rýžové mouky, zalijeme tykev, necháme přejít varem a krátce povaříme. Polévku ochutíme bylinkovou solí, prolisovaným česnekem a na závěr vmícháme i 2 lžíce zakysané smetany či jiné smetany pro zjemnění.
Tykvovou polévku rozlijeme do hlubokých talířů či misek a ihned podáváme. Můžeme doplnit krutony.