Tykvová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 20 g máslo 1 ks cibule 2 lžíce kysaná smetana 500 ml zeleninový vývar 1 lžíce rýžová mouka 250 g tykvová dužina podle chuti bylinková sůl
Postup Tykvová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme. Tykev očistíme a dužinu nastrouháme.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou tykvovou dužinu a důkladně opečeme. Do horkého zeleninového vývaru vmícháme lžíci rýžové mouky, zalijeme tykev, necháme přejít varem a krátce povaříme. Polévku ochutíme bylinkovou solí, prolisovaným česnekem a na závěr vmícháme i 2 lžíce zakysané smetany či jiné smetany pro zjemnění.
Tykvovou polévku rozlijeme do hlubokých talířů či misek a ihned podáváme. Můžeme doplnit krutony.