Tykvičky plněné recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
vývar
1 ks vejce
petrželka
1 ks cibule
1 lžička rajčatový protlak
500 g hovězí maso
mletý černý pepř
4-8 ks tykev
100 g uzený bok

Postup přípravy receptu

  1. Mladé tykvičky na jednom konci seřízneme, větší příčně rozpůlíme a vydlabeme.

  2. Maso s bůčkem umeleme, cibuli nasekáme nadrobno. Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme maso, necháme vychladnout. Přidáme nasekaný česnek, petrželku, vejce, osolíme, opepříme a promícháme.

  3. Směsí naplníme tykvičky. Plněné tykvičky naskládáme do kastrolu, zalijeme vývarem a rozmíchaným protlakem, přidáme případně nasekaný střed tykviček, a zvolna dusíme asi 1 hodinu. Podle potřeby podléváme.

  4. Plněné tykvičky podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší jsou ale brambory. Lžíce kysané smetany na každou tykvičku rozhodně nic pokazí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy