Tykev zapečená se sýrem a jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
50 g sýr
1 kelímek bílý jogurt
500 g tykev
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika
na ozdobu
sekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Tykev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka. Sýr nastrouháme.

  2. Polovinu strouhaného sýru smícháme s jogurtem, okořeníme pepřem, paprikou a jemně osolíme. Troubu předehřejeme na 180°C.

  3. Podušenou a scezenou tykev rozložíme do zapékací misky, přelijeme jogurtovou zálivkou a posypeme zbylým sýrem. Krátce zapečeme, do zrůžovění.

  4. Tykev zapečenou se sýrem a jogurtem podáváme například s restovanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy