Tykev s hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 dl smetana 2 dl vývar z masoxu mletý černý pepř 400 g hovězí roštěná 400 g tykev
Postup Tykev s hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, tykev nakrájíme na kostičky. Hovězí maso nakrájíme na nudličky.
V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli a přidáme maso. Krátce osmahneme a přidáme kostičky tykve. Vše osmahneme. Tykev s hovězím masem podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut. Do hotového pokrmu vmícháme smetanu a prohřejeme.
Tykev s hovězím masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory, těstoviny nebo i knedlík. Záleží na chuti.