Tvarohovo-skořicový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
60 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička mletá skořice
170 g polohrubá mouka
60 g hnědý cukr
náplň
1 ks vejce
1-2 lžičky citrónová šťáva
1 balíček vanilkový cukr
200 g bílý jogurt
60 g hnědý cukr
500 g nízkotučný tvaroh
poleva
1 lžička skořice mletá
50 g máslo rozpuštěné
1 lžička hladká mouka
50 g hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme na lehce mazlavé těsto, které rukama vytlačíme na dno koláčového plechu o rozměru 26 cm.

  2. Všechny ingredience na náplň dáme do mísy a metličkou rozmícháme. Nalijeme na připravené těsto.

  3. Máslo rozpustíme přidáme skořici, cukr a mouku. Rozmícháme, aby v hmotě nebyly hrudky. Pomocí lžíce nakapeme na náplň a vidličkou ledabyle rozmícháme po celé ploše koláče.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 45 až 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy